1504

Trochę ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyślą ...


Kuchnia w³oska
CIASTO NA £AZANKI
300 g m±ki pszennej 2 jajka
1/2 szklanki wody

DO PRZYPRAWIENIA
8 ³y¿ek sosu genueñskiego pesto
sól

Na stolnicê wysypaæ m±kê, dodaæ roztrzepane widelcem jajka oraz sól i wlaæ pó³ szklanki wody. Ciasto wyrabiaæ tak d³ugo, a¿ masa bêdzie jednolita. Z tak przygotowanej masy uformowaæ placek i cienko go rozwa³kowaæ, a nastêpnie poci±æ na prostok±ty d³ugo¶ci 10 cm i szeroko¶ci 4 cm. £azanki gotowaæ w du¿ej ilo¶ci osolonej wody. Gotowe ³azanki odcedziæ i roz³o¿yæ na podgrzanych p³askich talerzach, ka¿d± porcjê przyprawiaj±c 2 lub 3 ³y¿kami sosu genueñskiego.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • strefamiszcza.htw.pl
  • Copyright (c) 2009 TrochÄ™ ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyÅ›lÄ… ... | Powered by Wordpress. Fresh News Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes.