1931

Trochę ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyślą ...


70 dag ziemniaków
2 jajka
25 dag ¶wie¿ych ¶ledzi
1 cebula
4-5 ³y¿ek oleju
pó³ szklanki mleka
³y¿ka m±ki
sól

Obrane ziemniaki, umyæ, pokrajaæ na cienkie talarki i prze³o¿yæ do rondla lub naczynia ogniotrwa³ego wysmarowanego t³uszczem. Na warstwie ziemniaków u³o¿yæ filety ze ¶wie¿ych ¶ledzi, posypaæ drobno posiekan± cebul±, podlaæ trochê wody (ok. po³owy szklanki), wlaæ olej. Naczynie postawiæ na p³ytce azbestowej na niewielkim ogniu i dusiæ potrawê pod przykryciem, a¿ ziemniaki zmiêkn±. Wtedy roztrzepaæ jajka, dodaj±c mleko i m±kê, zalaæ potrawê i wstawiæ naczynie do rozgrzanego piekarnika na 10-15 min. Podawaæ od razu z surówkami lub zielon± sa³at±.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • strefamiszcza.htw.pl
  • Copyright (c) 2009 TrochÄ™ ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyÅ›lÄ… ... | Powered by Wordpress. Fresh News Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes.