1109

Trochę ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyślą ...


10 szt. cebul (jednakowej wielko¶ci),
30 dag grzybów,
8 dag t³uszczu,
3 ³y¿ki tartej bu³ki,
pó³ szklanki ¶mietany,
2 ³y¿ki m±ki,
sól,
pieprz
szklanka wywaru z w³oszczyzny,
przyprawa do zup,
jajo

Cebulê obraæ, ¶ci±æ wierzchy, wydr±¿yæ i sparzyæ wrz±tkiem. Po³owê ¶rodków cebuli posiekaæ, przesma¿yæ na t³uszczu, razem z poszatkowanymi grzybami. Ca³o¶æ ostudziæ, dok³adnie posiekaæ, dodaæ przyprawy, tart± bu³kê i jaja. Przygotowanym nadzieniem nape³niæ cebule, w³o¿yæ do naczynia, podlaæ wywarem z warzyw i dusiæ do miêkko¶ci. Resztê ¶rodków cebuli przesma¿yæ na t³uszczu, dodaæ do sosu, podprawiæ zasma¿k± z m±ki i ¶mietan±. Polaæ potrawê i podawaæ z ziemniakami.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • strefamiszcza.htw.pl
  • Copyright (c) 2009 TrochÄ™ ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyÅ›lÄ… ... | Powered by Wordpress. Fresh News Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes.