1972

Trochę ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyślą ...


50 dag ¶wie¿ego wêgorza
50 dag ko¶ci wo³owych
12-15 dag wêdzonego miêsa
w³oszczyzna
pó³ szklanki suszonych ¶liwek
pól szklanki ¶wie¿ego, zielonego groszku
2 ³y¿ki drobno posiekanego koperku
pó³ ³y¿eczki cukru
pieprz
sól

Ko¶ci i wêdzone miêso (mog± te¿ byæ skórki wêdzonego boczku) zalaæ 1-5 I zimnej wody i gotowaæ ok.1 godz., po czym przecedziæ. Do roso³u w³o¿yæ obran± i pokrajan± w³oszczyznê oraz umyte ¶liwki, chwilê gotowaæ, po czym dodaæ zielony groszek, a po 10 min kawa³ki sprawionego wêgorza i osoliæ. Gotowaæ 10-12 min. Zupê przyprawiæ mielonym pieprzem, cukrem i posiekanym koperkiem. Bardzo gor±c± podawaæ na stó³ ze s³onymi paluszkami albo groszkiem ptysiowym.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • strefamiszcza.htw.pl
  • Copyright (c) 2009 TrochÄ™ ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyÅ›lÄ… ... | Powered by Wordpress. Fresh News Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes.