2292

Trochę ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyślą ...



ZAPIEKANKA CHLEBOWA - Zapiekane : Wirtualna Kuchnia Polska














Zapiekanka chlebowa
50 dag chleba graham,
3 ³y¿ki mas³a,
5 dag rodzynek,
1/2 l mleka,
3 jaja,
cynamon,
cukier waniliowy,
sok z cytryny

Kromki chleba posmarowaæ mas³em i po³owê z nich u³o¿yæ na dnie wysmarowanej t³uszczem formy. Rodzynki wymyæ, os±czyæ i posypaæ warstwê chleba. Na rodzynki po³o¿yæ pozosta³e kromki chleba. Mleko, jaja, cynamon, sok z cytryny i cukier waniliowy wymieszaæ i zalaæ u³o¿ony chleb. powierzchniê posypaæ stru¿ynami mas³a. Wstawiæ do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawaæ z kompotem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • strefamiszcza.htw.pl
  • Copyright (c) 2009 TrochÄ™ ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyÅ›lÄ… ... | Powered by Wordpress. Fresh News Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes.