2292
Trochę ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyślą ...
ZAPIEKANKA CHLEBOWA - Zapiekane : Wirtualna Kuchnia Polska
Zapiekanka chlebowa
50 dag chleba graham,
3 ³y¿ki mas³a,
5 dag rodzynek,
1/2 l mleka,
3 jaja,
cynamon,
cukier waniliowy,
sok z cytryny
Kromki chleba posmarowaæ mas³em i po³owê z nich u³o¿yæ na dnie wysmarowanej t³uszczem formy. Rodzynki wymyæ, os±czyæ i posypaæ warstwê chleba. Na rodzynki po³o¿yæ pozosta³e kromki chleba. Mleko, jaja, cynamon, sok z cytryny i cukier waniliowy wymieszaæ i zalaæ u³o¿ony chleb. powierzchniê posypaæ stru¿ynami mas³a. Wstawiæ do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawaæ z kompotem.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
MM