666
Trochę ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyślą ...
Kuchnia wêgierska
4 cienkie sznycle cielêce
pieprz
150 g ¶wie¿ych grzybów
2 jaja
100 g posiekanej szynki wêdzonej
30 g mas³a
1 ³y¿ka posiekanej zielonej pietruszki
60 g t³uszczu
Grzyby oczy¶ciæ, umyæ, posiekaæ, razem ¿ wêdzon± szynk± i zielon± pietruszk± poddusiæ na ma¶le, posoliæ, oprószyæ pieprzem i odstawiæ do wystygniêcia. Dodaæ jaja i dok³adnie wymieszaæ. Farsz na³o¿yæ równomiernie na sznycle, zrolowaæ je i obwi±zaæ nitk±. Sma¿yæ na rozgrzanym ma¶le. Przed podaniem na stó³ zdj±æ nici.