977

Trochę ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyślą ...


Kuchnia z szybkowaru
1 kg bak³a¿anów
5 ³y¿ek oleju
0,5 szklanki wody
8 ³y¿ek tartej bu³ki
30 dag pomidorów
sól, cukier i pieprz do smaku

Bak³a¿any umyæ, ¶ci±æ czubki od strony szypu³ek, poprzekrawaæ wzd³u¿ na po³owy, ponacinaæ w poprzek, posoliæ i odstawiæ, by pu¶ci³y sok, a nastêpnie op³ukaæ i odcisn±æ. Wlaæ do szybkowaru olej i wodê, w³o¿yæ bak³a¿any przekrojem do góry, obficie posypaæ ka¿d± tart± bu³k±, pokryæ plastrami pomidorów, lekko posoliæ, pocukrzyæ i posypaæ pieprzem. Zamkn±æ szybkowar i ogrzewaæ 10-15 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnêtrznego.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • strefamiszcza.htw.pl
  • Copyright (c) 2009 TrochÄ™ ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyÅ›lÄ… ... | Powered by Wordpress. Fresh News Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes.