2081
Trochę ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyślą ...
RYBA PO WARSZAWSKU - Ryby : Wirtualna Kuchnia Polska
Ryba po warszawsku
60 dag filetów rybnych,
oliwa,
4 dag m±ki,
100 ml ketchupu,
50 ml ¶mietany,
5 dag tartego chrzanu,
8 dag ¿ó³tego sera,
zielenina,
sól, pieprz,
sok z cytryny
Rozmro¿one filety pokroiæ na porcje, op³ukaæ, osuszyæ, skropiæ sokiem z cytryny, posypaæ przyprawami i pozostawiæ w ch³odnym miejscu na 30 min. Nastêpnie oprószyæ m±k± podsma¿yæ z obu stron. Ketchup po³±czyæ ze ¶mietan±, chrzanem i posiekan± zielenin±, doprawiæ do smaku, zalaæ ryby, posypaæ startym serem i zapiec.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
MM