636
Trochę ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyślą ...
25 dag zrazowego miêsa wo³owego
25 dag miêsa baraniego od ud¼ca
25 dag schabu wieprzowego
4 du¿e cebule
³y¿ka suszonego tymianku
sól
pieprz
Wszystkie miêsa pokrajaæ w du¿± kostkê, posypaæ sol±, tymiankiem i pieprzem. Cebulê pokrajaæ w talarki. W g³êbokim naczyniu ogniotrwa³ym u³o¿yæ miêso, przek³adaj±c je cebul± i zalaæ wrz±tkiem w takiej ilo¶ci, aby by³o przykryte. Piec w piekarniku pod przykrywk± w mniej ni¿ ¶redniej temperaturze (100-150C) przez ok. 3 godz., sprawdzaj±c, czy nie nale¿y podlaæ wody (miêso powinno byæ stale przykryte jej cienk± warstw±). Podawaæ z ziemniakami z wody i surówkami.