991

Trochę ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyślą ...


Kuchnia z szybkowaru
50 dag bia³ej fasoli
1 szklanka mleka
1 ma³a cebula
3 dag mas³a lub innego t³uszczu (nie oleju)
sól i siekana zielenina do smaku

Fasolê namoczyæ w przeddzieñ w 5 szklankach zimnej wody. Do szybkowaru wlaæ fasolê wraz z wod±, w której siê moczy³a, dodaæ mleko, wrzuciæ cebulê i lekko posoliæ. Zamkn±æ szybkowar i ogrzewaæ 45 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnêtrznego. Ugotowan± fasolê odcedziæ z p³ynu (u¿yæ go do sosów lub zup), podawaæ z surowym mas³em, posypan± zielenin±. U w a g a. Tak ugotowan± fasolê mo¿na podaæ w sosie pomidorowym. W tym celu nie odcedza siê jej, lecz podprawia bia³± zasma¿k± z m±ki i t³uszczu oraz koncentratem pomidorowym, sol± i pieprzem.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • strefamiszcza.htw.pl
  • Copyright (c) 2009 TrochÄ™ ciekawostek – na weekend (czego to ludzie nie wymyÅ›lÄ… ... | Powered by Wordpress. Fresh News Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes.